sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Asemasotaa

Vuoden 1941 syksyn hyökkäystaistelut jatkuivat osassa Suomen rintamaa myös vuden 1942 puolelle. Pääsääntöisesti tämän jälkeen asetuttiin puolustukseen ja alkoi yli kaksi vuotta kestävä asemasotakausi jolloin pääroolin saivat linnoittaminen, kulkuyhteyksien parantaminen, joukkojen koulutus, partiointi, puhdetöiden tekeminen sekä tietenkin vihollisen häirintä ja niiden hyökkäyksien torjumiset. Alla muutama kartta asemasodan ajalta eri otsikkojen alla!

Asemasotaan ryhdyttiin myös Kiestingin rintamalla.  Karttaan merkitty vihollisen tykkiasemat sekä  sen 67.Divisioonan komentopaikka. Ahkeran partionnin tulos! (yllä ja alla)

Alla Syvärin kannaksen asemasotaa... Syvärinasema ja Koskenala

Juksa..


Jantamajoki, kartassa joukkojen antamat nimet...
Syvärin asema...

 Sähkötöitä Kuuttilahdessa...
Karttaan merkitty sähkölinjat ja niiden tyypit ja koot. Alla kuva joka liittyy läheisesti kyseisiin hommiin!!!
Maaselkä...
Karttanippu "Poventsa-Seesjärvi tiedustelukartta"

"Päämajan tykistöosasto 29"


Hirvi kaadettu Maaselänkannaksella
Että näin...

2 kommenttia:

  1. Nuo Tiedustelukartat ovat mielenkiintoisia, onko niitä sulla enemmänkin ja onko lisäksi tiedossa kuinka laajalta alueelta noita karttaruutuja löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielenkiinnostanne! Ei niitä paljon ole minullekkaan asti tullut ja mielenkiintoisuudestaan johtuen lähes kaikki kyseiset karttalehdet löytyvät sivustolta. Kyllähän tiedustelukarttoja, tiedustelumerkintöineen on tehty varmastikkin jokaiselta asemasodanajan puolustuslohkoilta. Itse uskoisin että nämä liittyy yleensä aina hyökkäyssuunnitteluun. Kyllä tiedustelukarttojen tapaisia pikakarttoja ilman tiedustelutietoja on tehty paljon varsinkin hyökkäysajan pääteiden ympäristöistä sekä asutuskeskuksista. Ja kuten kyseisistä tiedustelukartoista näkyy, on ollut aika tarkkaan tiedossa vihollisen asemat ja tykit yms.

      Poista